ASO TEKNOPARK

Bilim ve iş dünyasını bir araya getiren, yaratıcılığı artıran, bilgi toplumuna geçişi sağlayan, girişimcilerin yetiştirileceği ortamlar yaratan, böylece yüksek teknoloji üretilmesi yoluyla dışa bağımlılığın azaltılmasına ve yerli üretimin artırılmasına katkıda bulunan bir yapı olmak ve dünya standartlarında hizmetler sunarak hedefleri ve çalışma tarzıyla diğer teknoparklara örnek olmak vizyonuyla yola çıkan ASO TEKNOPARK, 2017 yılında Sincan Organize Sanayi Bölgesinde açılan Ek Alanı ile faaliyete geçmiştir.

Kurucu ortakları arasında Ankara Sanayi Odası, ASO 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgesi Yönetimleri, ODTÜ ve ODTÜ TEKNOKENT olan ASO TEKNOPARK, Ankara’nın en büyük organize sanayi bölgesinin içerisinde, üniversite, girişimci ve sanayi arasında köprü olmaktadır.

Hızla artan küresel rekabet, ülkemiz firmalarının içinde bulundukları yarış ortamını sürekli körüklemede, yeni fikir, yöntem ve ürünlerin geliştirilmesi ve hızla ticarileştirilmesini gerekli kılmaktadır.

Teknoparklar ile endüstrinin sıkı işbirliğini gerektiren bu durumun çözümü, teknoparkların sanayi firmalarına yakın çalışma zorunluluğu olarak ortaya çıkmaktadır. Halen mevcut pek çok teknoparkın aksine ASO TEKNOPARK Ek Alanı, Ankara’nın en büyük sanayi bölgesi olan ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi içinde, endüstrinin kalbinde yer alarak, üretim sektörü ile girişimci firmaların yakın çalışama imkanını tesis etmektedir.

ASO TEKNOPARK, yerli ve milli üretimin temininde en önemli unsurlardan olan yeni fikir ve ürünlerin yeşermesi için gereken bilimsel ve endüstriyel ortamı aynı ekosistemin içerisinde üyesi firmalara, girişimcilere ve araştırmacılara bir arada sunmaktadır.

Büyük çoğunluğu ihracata yönelik üretim yapan toplam 300’den fazla firma, Ankara’nın mesleki eğitimde en modern ve başarılı okullarından birisi olan ASO Teknik Koleji, ASO Sürekli Eğitim Merkezi (ASO SEM) ve uygulamalı dijital dönüşüm eğitimlerinin verilmesini sağlayan Model Fabrikanın da arasında bulunduğu pek çok seçkin kurum ve kuruluş ile birlikte ASO TEKNOPARK imalat sektörünün ekosistemi içerisinde bulunmaktadır.

Bu doğrultuda hedeflerini yüksek belirleyen ASO TEKNOPARK, Yapılabilirlik Raporunda da belirtildiği üzere, 458.000 m2 kapalı alan üretilmesi ve 200.000 kişiye istihdam sağlanmasını hedefleyerek 10 yılda 400’den fazla şirket kurulması, 10.000’in üzerinde nitelikli yazılım geliştirme ve Ar-Ge personeli istihdam edilmesini amaçlamıştır.

Bu kapsamda, 10 yıl içerisinde ileri teknolojilerde 1 Milyar ABD Doları yerli katma değer yaratılması ve 100 Milyon ABD Dolarının üzerinde ihracat katkısı elde edilmesi de öngörülmüştür.